Димитровград да кандидатства за  кредит от 3.7 млн. лв.  от

...
Димитровград да кандидатства за  кредит от 3.7 млн. лв.  от
Коментари Харесай

Димитровград иска 3.7 млн. лв. кредит от Фонд ФЛАГ за разпла...

Димитровград да кандидатства за  кредит от 3.7 млн. лева  от Фонд ФЛАГ, с цел да  финансира два плана, по които работи, предлага в докладна за идното съвещание на Общинския съвет кметът Иво Димов.

Общината има потребност от 2.5 млн. лева кратковременен капиталов заем, с цел да заплаща на изпълнителите на плана за по чист  въздух, които доставят и инсталират климатици за утвърдени семейства. Погасяването на заема ще бъде осъществено при дефинитивно приемане на сумите от Управляващия орган по плана. Той е за над 11.9 млн. лева, а посредством него семейства минават от отопление на твърдо гориво на различни източници. 

Другият заем, който се постанова да бъде употребен, е за 1 190 000 лева и по плана за ремонт на спектакъл „ Апостол Карамитев “. Ремонтът е за 2.2 млн. лева, като общината е получила задатък от 645 803 лева

Фонд ФЛАГима за цел да поддържа напъните на общините и общинските сдружения в процеса на осъществяване на планове по оперативните стратегии, които са ориентирани към модернизиране и разширение на общинската инфраструктура, като им отпуска заеми. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР